Példaértékű kezdeményezés Palócföldért

Örömünkre szolgál, hogy az egyesületünk tevékenységéről szóló cikkek egyre nagyobb nyilvánosságot kapnak különböző hírportálok segítségével. Köszönjük a támogatást és az elismerő publikációt.

Példaértékű kezdeményezés Palócföldért

2016.08.30. 13:33

Van Nógrád megyében egy fiatal helyi vállalkozói réteg, akik nem az ország trendibb vidékein keresik boldogulásukat, hanem elszántan tenni akarnak a térség jövőjéért és felvirágoztatásáért.

Új Palócország Egyesület. Úgy tűnik, érdemes lesz megjegyezni a nevet, mert tagjai igazán nagyívű célkitűzéseket fogalmaztak meg, amihez remélhetőleg megtalálják a megfelelő partnereket is.

"Van remény Palócország felvirágoztatására, amennyiben mindannyian egy cél felé haladunk és erőforrásainkat összefogva nem egymás ellen, hanem egymásért próbálunk meg tenni" – írják a 3100.hu-nak eljuttatott közleményükben, és ezt minden bizonnyal komolyan is gondolják.
 
Az Új Palócország Egyesületet 10 salgótarjáni fiatal vállalkozó alapította meg hatalmas elszántsággal. Az egyesület legfontosabb célja Salgótarján és vonzáskörzete gazdasági és turisztikai fejlődésének elősegítése. Tevékenységével azt kívánja szolgálni, hogy ez a környék élhetőbb legyen, főképpen a munkahelyteremtés ösztönzésével - írják magukról a Facebookon.
 
Az egyesület három fő alapelve a beruházás-ösztönzés, a turizmus-fejlesztés és a pártfüggetlenség. 

Fontos számukra egyebek mellett a helyi fiatalok megtartása mellett az elvándorolt szakképzett munkaerő haza csábítása, vállalkozások Nógrád megyébe csalogatása, új munkahelyek teremtésének elősegítése, a térség turisztikai megújítása, a térség szereplőinek összefogása és a társadalmi összefogás ösztönzése.
 
Bízunk benne, hogy lapunk hallani fog még az egyesületről és a mögötte álló fiúkról.
 
Fenti fotó: Az Új Palócország Egyesület vezetői (Bodnár Béla, Deák Attila és Lehoczki Erik), forrás: 3100.hu

Forrás: http://nogradhont.hu/helyi-hirek/2016/08/peldaerteku-kezdemenyezes-palocfoldert


Legfrissebb információk
  • BorPiknik a TópartonA nyár utolsó napján megrendeztük Salgótarján első borpiknikjét, ahol egy pohár finom bor társaságában, közösen búcsúztattuk a 2018-as nyarat.
  • Még mindig elmennek a fiatalok! Ébresztő Salgótarján!A megkérdezett fiatalok (707 fő) mindössze 15%-a tervezi Salgótarjánban és térségében a jövőjét, a Z generáció számára már nem visszatartó erő a család és a barátok hiánya. A középiskolások még mindig a bérek emelésében és a munkahelyteremtésben látják a kiutat a város jelenlegi helyzetéből, de jelentősen emelkedett azok száma, akik úgy vélik, a közbiztonság növelése nagymértékben hozzájárulna a lakosság megtartásához. A megkérdezettek több, mint felét, 61,38%-át közvetlenül érinti legalább egy közeli családtag külföldi munkavállalása.
  • II. Pont ITT PartyIdén második alkalommal került megrendezésre a Pont ITT Party Salgótarján Fő terén. A szervezők több hónapos együttműködésének, a kitelepülő szervezetek közreműködésének, valamint a szerencsés időjárásnak köszönhetően a résztvevők száma jócskán felülmúlta az előző évet.
  • Civil Díj 2018 – Legígéretesebb új szervezetAz Új Palócország Egyesület a Civil Díj 2018-as pályázat döntősei közé került a ’Legígéretesebb új szervezet’ kategóriában. A NIOK Alapítvány a program keretében olyan kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjaz, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el.
  • Vujity Tvrko előadás és kávéházi beszélgetés SalgótarjánbanCsütörtök este teltház előtt zajlott Vujity Tvrtko első salgótarjáni előadása, Túl minden határon címmel. A közönség köszöntésekor Tvrtko azt kérte, hogy az időutazás végén csak az tapsoljon, aki erősebbnek érzi magát, a lehengerlő két órát követően a közönség álló tapssal köszönte meg az erőt, amit kapott.
  • Pályaválasztás, pályaorientáció az Új Palócország EgyesületnélAz Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően 2018. januárjától Diákklubunk keretében már színvonalas rendezvényeket, előadásokat, workshopokat is kínálunk tagjainknak. 2018. 01. 26-án tartottuk meg első rendezvényünket Pályaválasztás, pályaorientáció címmel.
  • Sikeres egyeztetések a 2018. évre vonatkozóanKarácsony közeledtével sem tétlenkedtünk, december 19-én az Emberi Erőforrások Minisztériumában és a Nemzetgazdasági Minisztériumban jártunk.
  • I. Karrierbörze Salgótarjánban2017.11.16-án került megrendezésre az első komplex Karrierbörze, Salgótarjánban. A rendezvényre elsősorban azokat vártuk, akik pályaválasztás előtt állnak, illetve fontosnak tartják a helyi lehetőségek megismerését és tudatosan szeretnék tervezni jövőjüket.
  • Pindroch Csaba lett egyesületünk arcaÖrömmel jelentjük be, hogy Pindorch Csaba, salgótarjáni származású színművész miután megismerte egyesületünk céljait és tevékenységét, tegnapi napon az Új Palócország Egyesület arca lett.
  • Vujity Tvrtko ...Túl minden határon…Új Palócország Egyesület és Zombori Kitti szervezésében hozzánk is ellátogat, Vujity Tvrtko nagy sikerű motivációs előadása. 2018. február 8-án Salgótarjánban, A József Attila Művelődési és Konferencia Központban lebilincselően izgalmas est várható, a Föld körül. Az év motivációs előadása rengeteg nevetéssel, még több kalanddal és a legyőzhetetlen erővel. Egy este, ami felemel és sokkal erősebbé tesz! Egy este, amit soha nem fog elfelejteni!
Fontosabb témák