I. Karrierbörze Salgótarjánban

2017.11.16-án került megrendezésre az első komplex Karrierbörze, Salgótarjánban. A rendezvényre elsősorban azokat vártuk, akik pályaválasztás előtt állnak, illetve fontosnak tartják a helyi lehetőségek megismerését és tudatosan szeretnék tervezni jövőjüket.

Nógrád Megyei Kormányhivatal szervezésével ebben az évben is megrendezésre került a „Pályaválasztási Kiállítás 2017”. A rendezvénysorozata kiemelt programja a Nógrád Megyei Önkormányzat, az Új Palócország Egyesület és a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara közreműködésével szervezett Karrierböze volt Salgótarjánban, a Városi Sportcsarnokban.


„Ti azt mondjátok, hogy el kell innen menni, mi meg azt mondjuk, hogy rengeteg cég van Nógrád megyében és most meg is mutatjuk Nektek ma és holnap a salgótarjáni sportcsarnokban!! Gyertek sokan!” - Deák Attila, az Új Palócország Egyesület elnökének gondolataival tettünk közzé bejegyzést közösségi oldalunkon a csütörtöki rendezvény ideje alatt.

 

23714975_1847257905315082_1085407202_o.jpg

Az Új Palócország Egyesület elnökségi tagjai: Bodnár Béla, Deák Attila, Lehoczki Erik

 

Nógrád megye legjelentősebb karrierrendezvényének tematikáját úgy alakítottuk ki, hogy a középiskolás korosztály szívesen látogassa a rendezvény kiállítóit, érdeklődésüket felkeltsük a különböző előadásokkal, személyes tanácsadásokkal. A rendezvény legfontosabb céljául azt tűztük ki, hogy a térségben élő fiatalok tudatosan válasszanak felsőoktatási intézményt, szakmát, és döntésük előtt megismerjék a helyi munkáltatókat, valamint azokat a munkaköröket, melyekre van kereslet és ahol az iskola elvégzése után szívesen is dolgoznának, ezzel csökkentve az elvándorlás mértékét. A kétnapos rendezvény második napján a Nógrád Megyei Kormányhivatal Állás- és képzési börzét tartott, ahova az álláskeresőket, a más országban és/vagy megyében dolgozókat, valamint azokat várták, akik szívesen váltanának munkahelyet.


23757559_1847258065315066_2133150915_o.jpg

Megnyitó előtt 5 perccel már telle volt a kiállítótér érdeklődőkkel

 

Az első komplex pályaválasztási kiállítás nagy sikert aratott a látogatók és a kiállítók körében egyaránt. A rendezvényt több, mint 1000 diák kereste fel a hat órás nyitva tartási idő alatt. A középiskolások és szüleik 44 kiállító munkáját ismerhették meg, számos elismert felsőoktatási intézmény, civil szervezetek, illetve Nógrád megye legnagyobb munkáltatói fogadták el meghívásunkat.

 

23874478_1854013271306212_1227904141_o.jpg

Matthias Viessmann és az Új Palócország Egyesület elnöksége


Nagyszámú kísérő program is várta a fiatalokat, Matthias Viessmann előadása a „Pályaválasztás, pályaorientáció, ahogy egy cégvezető látja” címet kapta, míg Dr. Micserics József „Fiatalon, gazdagon” címmel tartott nagysikerű előadást, a rendezvény ideje alatt a látogatók megismerhették a felvételi interjú csapdáit és próbainterjún is részt vehettek.

 

23897135_1854012591306280_775780291_o.jpg

Dr. Micserics József "Fiatalon, gazdagon" című előadása közben

A nagysikerű rendezvény a továbbiakban is arra bíztat minket, hogy munkánkra szükség van Salgótarjánban és Nógrád megyében. A jövőbeni célunk, hogy a rendezvény minden évben megvalósuljon, mindig egyre jobb és teljes mértékig a fiatalok igényeire szabott legyen. Jövőre találkozunk!


Legfrissebb információk
  • Civil Díj 2018 – Legígéretesebb új szervezetAz Új Palócország Egyesület a Civil Díj 2018-as pályázat döntősei közé került a ’Legígéretesebb új szervezet’ kategóriában. A NIOK Alapítvány a program keretében olyan kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjaz, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el.
  • Vujity Tvrko előadás és kávéházi beszélgetés SalgótarjánbanCsütörtök este teltház előtt zajlott Vujity Tvrtko első salgótarjáni előadása, Túl minden határon címmel. A közönség köszöntésekor Tvrtko azt kérte, hogy az időutazás végén csak az tapsoljon, aki erősebbnek érzi magát, a lehengerlő két órát követően a közönség álló tapssal köszönte meg az erőt, amit kapott.
  • Pályaválasztás, pályaorientáció az Új Palócország EgyesületnélAz Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően 2018. januárjától Diákklubunk keretében már színvonalas rendezvényeket, előadásokat, workshopokat is kínálunk tagjainknak. 2018. 01. 26-án tartottuk meg első rendezvényünket Pályaválasztás, pályaorientáció címmel.
  • Sikeres egyeztetések a 2018. évre vonatkozóanKarácsony közeledtével sem tétlenkedtünk, december 19-én az Emberi Erőforrások Minisztériumában és a Nemzetgazdasági Minisztériumban jártunk.
  • I. Karrierbörze Salgótarjánban2017.11.16-án került megrendezésre az első komplex Karrierbörze, Salgótarjánban. A rendezvényre elsősorban azokat vártuk, akik pályaválasztás előtt állnak, illetve fontosnak tartják a helyi lehetőségek megismerését és tudatosan szeretnék tervezni jövőjüket.
  • Pindroch Csaba lett egyesületünk arcaÖrömmel jelentjük be, hogy Pindorch Csaba, salgótarjáni származású színművész miután megismerte egyesületünk céljait és tevékenységét, tegnapi napon az Új Palócország Egyesület arca lett.
  • Vujity Tvrtko ...Túl minden határon…Új Palócország Egyesület és Zombori Kitti szervezésében hozzánk is ellátogat, Vujity Tvrtko nagy sikerű motivációs előadása. 2018. február 8-án Salgótarjánban, A József Attila Művelődési és Konferencia Központban lebilincselően izgalmas est várható, a Föld körül. Az év motivációs előadása rengeteg nevetéssel, még több kalanddal és a legyőzhetetlen erővel. Egy este, ami felemel és sokkal erősebbé tesz! Egy este, amit soha nem fog elfelejteni!
  • Fejleszd magad! Légy profi a munkaerőpiacon!A Tesco "Ön választ, mi segítünk" programján elnyert pályázat keretin belül megvalósuló "Fejleszd magad! Légy profi a munkaerőpiacon!" önfejlesztő foglalkozások hamarosan indulnak.
  • Interjú Deák Attilával az Új Palócország Egyesület elnökévelÓriási szükség van Salgótarjánban és Nógrád megyében arra, hogy beinduljon a kommunikáció a helyi piaci szereplők között.
  • Ébresztő emberek, elmennek a fiatalok!Az Új Palócország Egyesület, A Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány „Civil staféta”című projektjével együttműködve hat középiskolában/gimnáziumban, összesen 16 előadást tartott az elmúlt pár hét során. Fontosnak tartjuk a fiatalok igényeinek és gondolkodásmódjának megismerését, hiszen nélkülük nincs jövője Salgótarjánnak. A rendkívüli osztályfőnöki órák keretében összesen 584 kérdőív került kitöltésre, melyek eredménye az alábbi elemzésben olvasható.
Fontosabb témák