Fejleszd magad! Légy profi a munkaerőpiacon!

Nagy örömünkre szolgál, hogy az Új Palócország Egyesület továbbjutott a TESCO „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatán. Programunk megvalósításához azonban mindenki szavazatára szükségünk van. Szavazzon Ön is a „Fejleszd magad! Légy profi a munkaerőpiacon!” projektre március 8-tól április 4-ig a salgótarjáni TESCO áruházban!

 

Tréningsorozatunk célja a fiataloknak, pályakezdőknek, munkanélkülieknek segíteni hatékonyan elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Az önfejlesztő képzés célja felkészíteni az álláskeresőket, hogyan kommunikáljanak meggyőzően írásban és szóban, valamint nonverbális jelzéseikkel. Olyan tapasztalatokat és technikákat kívánunk átadni a résztvevőknek, melyek elősegítik a hatékony elhelyezkedésüket Salgótarjánban és térségében. A résztvevők elsajátítják az önéletrajz elkészítésének mesterfogásait, megismerik a kísérőlevél írásának technikáit, valamint tippeket kapnak arra, hogyan lehetnek magabiztosak és sikeresek az állásinterjún.

tesco-szoro (1).jpg


A legtöbb fiatal munkavállaló, pályakezdő, de sokszor még az idősebb korosztály tagjai sem vettek részt a munkaerő kiválasztás általánosan bevált, szokványos folyamatában. Nem ismerik az önéletrajzírás hatékony módját, formai és tartalmi követelményeit, nincs tapasztalatuk állásinterjú szituációban. Ennek következményeként sokan már a kiválasztás első szakaszában elbuknak, mert nem emelik ki hatékonyan kompetenciáikat, előnyös tulajdonságaikat, a lényegtelen információk mellett elvesznek értékeik. Az izgalom, szorongás és felkészületlenség visszaveti teljesítményüket. Célunk olyan ismeretekkel gazdagítani a fiatal korosztályt, mely gyakorlati megoldásokkal segíti elhelyezkedésüket a munkaerőpiacon. Megismertetni őket, hogy lehet hatékonyan megpályázni, majd elnyerni egy állást. A tréning résztvevői megismerik saját kompetenciáikat, átgondolják, mit szeretnének elérni, képességeikhez mérten gondolkoznak céljaikkal kapcsolatban. Olyan képességek, készségek átadása a cél, mellyel hatékonnyá és sikeressé válnak és az élet számos területen előnyt tudnak kovácsolni a tréningen megszerzett gyakorlati tapasztalatokból, a verbális, a nonverbális és az írásos kommunikáció megfelelő használatával.


A pályázat elnyeréséhez szükségünk van mindenki segítségére! Március 8-tól, egészen április 4-ig a salgótarjáni TESCO áruházban minden vásárlást követően lehetőség van szavazni az egyesület „Fejleszd magad! Légy profi a munkaerőpiacon!” programjára. Kérünk mindenkit, segítse az Egyesületet a pályázat megnyeréséhez, hogy mi is segíthessünk!


Legfrissebb információk
  • Civil Díj 2018 – Legígéretesebb új szervezetAz Új Palócország Egyesület a Civil Díj 2018-as pályázat döntősei közé került a ’Legígéretesebb új szervezet’ kategóriában. A NIOK Alapítvány a program keretében olyan kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjaz, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el.
  • Vujity Tvrko előadás és kávéházi beszélgetés SalgótarjánbanCsütörtök este teltház előtt zajlott Vujity Tvrtko első salgótarjáni előadása, Túl minden határon címmel. A közönség köszöntésekor Tvrtko azt kérte, hogy az időutazás végén csak az tapsoljon, aki erősebbnek érzi magát, a lehengerlő két órát követően a közönség álló tapssal köszönte meg az erőt, amit kapott.
  • Pályaválasztás, pályaorientáció az Új Palócország EgyesületnélAz Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően 2018. januárjától Diákklubunk keretében már színvonalas rendezvényeket, előadásokat, workshopokat is kínálunk tagjainknak. 2018. 01. 26-án tartottuk meg első rendezvényünket Pályaválasztás, pályaorientáció címmel.
  • Sikeres egyeztetések a 2018. évre vonatkozóanKarácsony közeledtével sem tétlenkedtünk, december 19-én az Emberi Erőforrások Minisztériumában és a Nemzetgazdasági Minisztériumban jártunk.
  • I. Karrierbörze Salgótarjánban2017.11.16-án került megrendezésre az első komplex Karrierbörze, Salgótarjánban. A rendezvényre elsősorban azokat vártuk, akik pályaválasztás előtt állnak, illetve fontosnak tartják a helyi lehetőségek megismerését és tudatosan szeretnék tervezni jövőjüket.
  • Pindroch Csaba lett egyesületünk arcaÖrömmel jelentjük be, hogy Pindorch Csaba, salgótarjáni származású színművész miután megismerte egyesületünk céljait és tevékenységét, tegnapi napon az Új Palócország Egyesület arca lett.
  • Vujity Tvrtko ...Túl minden határon…Új Palócország Egyesület és Zombori Kitti szervezésében hozzánk is ellátogat, Vujity Tvrtko nagy sikerű motivációs előadása. 2018. február 8-án Salgótarjánban, A József Attila Művelődési és Konferencia Központban lebilincselően izgalmas est várható, a Föld körül. Az év motivációs előadása rengeteg nevetéssel, még több kalanddal és a legyőzhetetlen erővel. Egy este, ami felemel és sokkal erősebbé tesz! Egy este, amit soha nem fog elfelejteni!
  • Fejleszd magad! Légy profi a munkaerőpiacon!A Tesco "Ön választ, mi segítünk" programján elnyert pályázat keretin belül megvalósuló "Fejleszd magad! Légy profi a munkaerőpiacon!" önfejlesztő foglalkozások hamarosan indulnak.
  • Interjú Deák Attilával az Új Palócország Egyesület elnökévelÓriási szükség van Salgótarjánban és Nógrád megyében arra, hogy beinduljon a kommunikáció a helyi piaci szereplők között.
  • Ébresztő emberek, elmennek a fiatalok!Az Új Palócország Egyesület, A Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány „Civil staféta”című projektjével együttműködve hat középiskolában/gimnáziumban, összesen 16 előadást tartott az elmúlt pár hét során. Fontosnak tartjuk a fiatalok igényeinek és gondolkodásmódjának megismerését, hiszen nélkülük nincs jövője Salgótarjánnak. A rendkívüli osztályfőnöki órák keretében összesen 584 kérdőív került kitöltésre, melyek eredménye az alábbi elemzésben olvasható.
Fontosabb témák