Vujity Tvrko előadás és kávéházi beszélgetés Salgótarjánban

Csütörtök este teltház előtt zajlott Vujity Tvrtko első salgótarjáni előadása, Túl minden határon címmel. A közönség köszöntésekor Tvrtko azt kérte, hogy az időutazás végén csak az tapsoljon, aki erősebbnek érzi magát, a lehengerlő két órát követően a közönség álló tapssal köszönte meg az erőt, amit kapott.

 

27847869_1728534293864894_1652459346_n.jpg

Vujity Tvrtko és az Új Palócország Egyesület elnökségi tagjai


Az Új Palócország Egyesület és Zombori Kitti hónapok óta készült Vujity Tvrtko előadására, melynek a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központ adott otthont. Újonnan induló Diákklubunk második eseményét is Tvrtko látogatásához igazítottuk, így került megrendezésre a kávéházi beszélgetésünk a Hello Cafe-ban, melynek sztárvendége a világutazó író, riporter volt.


A fiatalok és mi is izgatottan vártuk azt az egy órát, amikor személyesen tudunk beszélgetni a sokat látott televíziós riporterrel. Tvrtko nagyon közvetlen és érdeklődő volt az egyesület munkásságát, a várost jelenleg jellemző társadalmi és gazdasági folyamatokat, valamint a diákok terveit és lokálpatriotizmusát illetően. Sokat mesélt nekünk ő is szülővárosa iránt érzett szeretetéről és kötődéséről.

 

27848042_2072745356072398_574787407_n.jpg

2. Diákklub rendezvényünknek a Hello Cafe adott otthont, ahol Vujity Tvrtkoval beszélgettünk

emmi_color_cmyk__6_.jpg


„Nagyon inspiráló volt, hogy a februári Diákklub vendége egy híres újságíró, médiaszemélyiség Tvrtko volt, aki személyesen megosztotta élettapasztalatait és sok hasznos tanáccsal látott el minket a továbbtanulással, Salgótarján jobbá tételével kapcsolatosan. Exkluzív keretek között zajlott le a februári brainstorming esemény, emelve ezzel a Diákklub színvonalát és megerősítette bennünk azt, hogy jó ennek a körnek a tagjának lenni.” – véleményezte Kiss Dorina 2018. második fiataloknak szánt rendezvényét.


Este hat órakor, korom sötétben és néma csendben kezdődött az előadás, a két órás időtartam alatt Tvrtko az érzelmek sokaságát segített átélni a közönségnek. Az Új Palócország Egyesület azért jött létre, mert a szervezet tagjai elkötelezettek városuk iránt, szeretik azt. Az erő amit Tvrtko adott mindenkinek az előadásával segíthet abban, hogy magunkra és környezetünkre odafigyeljünk, valamint inspirálhat minket arra is, hogy ezt a várost közösen tegyük jobbá.


Legfrissebb információk
  • Civil Díj 2018 – Legígéretesebb új szervezetAz Új Palócország Egyesület a Civil Díj 2018-as pályázat döntősei közé került a ’Legígéretesebb új szervezet’ kategóriában. A NIOK Alapítvány a program keretében olyan kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjaz, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el.
  • Vujity Tvrko előadás és kávéházi beszélgetés SalgótarjánbanCsütörtök este teltház előtt zajlott Vujity Tvrtko első salgótarjáni előadása, Túl minden határon címmel. A közönség köszöntésekor Tvrtko azt kérte, hogy az időutazás végén csak az tapsoljon, aki erősebbnek érzi magát, a lehengerlő két órát követően a közönség álló tapssal köszönte meg az erőt, amit kapott.
  • Pályaválasztás, pályaorientáció az Új Palócország EgyesületnélAz Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően 2018. januárjától Diákklubunk keretében már színvonalas rendezvényeket, előadásokat, workshopokat is kínálunk tagjainknak. 2018. 01. 26-án tartottuk meg első rendezvényünket Pályaválasztás, pályaorientáció címmel.
  • Sikeres egyeztetések a 2018. évre vonatkozóanKarácsony közeledtével sem tétlenkedtünk, december 19-én az Emberi Erőforrások Minisztériumában és a Nemzetgazdasági Minisztériumban jártunk.
  • I. Karrierbörze Salgótarjánban2017.11.16-án került megrendezésre az első komplex Karrierbörze, Salgótarjánban. A rendezvényre elsősorban azokat vártuk, akik pályaválasztás előtt állnak, illetve fontosnak tartják a helyi lehetőségek megismerését és tudatosan szeretnék tervezni jövőjüket.
  • Pindroch Csaba lett egyesületünk arcaÖrömmel jelentjük be, hogy Pindorch Csaba, salgótarjáni származású színművész miután megismerte egyesületünk céljait és tevékenységét, tegnapi napon az Új Palócország Egyesület arca lett.
  • Vujity Tvrtko ...Túl minden határon…Új Palócország Egyesület és Zombori Kitti szervezésében hozzánk is ellátogat, Vujity Tvrtko nagy sikerű motivációs előadása. 2018. február 8-án Salgótarjánban, A József Attila Művelődési és Konferencia Központban lebilincselően izgalmas est várható, a Föld körül. Az év motivációs előadása rengeteg nevetéssel, még több kalanddal és a legyőzhetetlen erővel. Egy este, ami felemel és sokkal erősebbé tesz! Egy este, amit soha nem fog elfelejteni!
  • Fejleszd magad! Légy profi a munkaerőpiacon!A Tesco "Ön választ, mi segítünk" programján elnyert pályázat keretin belül megvalósuló "Fejleszd magad! Légy profi a munkaerőpiacon!" önfejlesztő foglalkozások hamarosan indulnak.
  • Interjú Deák Attilával az Új Palócország Egyesület elnökévelÓriási szükség van Salgótarjánban és Nógrád megyében arra, hogy beinduljon a kommunikáció a helyi piaci szereplők között.
  • Ébresztő emberek, elmennek a fiatalok!Az Új Palócország Egyesület, A Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány „Civil staféta”című projektjével együttműködve hat középiskolában/gimnáziumban, összesen 16 előadást tartott az elmúlt pár hét során. Fontosnak tartjuk a fiatalok igényeinek és gondolkodásmódjának megismerését, hiszen nélkülük nincs jövője Salgótarjánnak. A rendkívüli osztályfőnöki órák keretében összesen 584 kérdőív került kitöltésre, melyek eredménye az alábbi elemzésben olvasható.
Fontosabb témák